Eindejaarsblog!

Mijn motto van het afgelopen jaar was:

Als het werkt, doe er dan meer van en ga er mee door.

Werkt het niet? Stop er dan mee.

Mooi om te zien dat dit voor mezelf zo werkt maar ook voor mijn cliënten.

Sommige cliënten hebben al van alles geprobeerd om van hun probleem af te komen of er mee om te leren gaan, alleen heeft het tot nu toe niet gewerkt. Ze gaan vervolgens door met wat niet werkt. Samen gaan we dan kijken naar wat nog niet gedaan is en we gaan op zoek naar wat wel werkt. Kijken naar wat werkt vanuit iemands schatkistje met bijbehorende talenten om van daaruit iemand weer in zijn kracht te zetten. Ieder mens maakt ingrijpende gebeurtenissen mee die je weer aan het wankelen kunnen brengen en die je uit balans kunnen brengen. Oude patronen liggen weer op de loer en het overlevingsmechanisme neemt de overhand. Als dit voor een korte periode is, is dit niet zo erg, op langere termijn gaat dit niet werken. Kijk dan naar wat wel gewerkt heeft en pak dit terug. Is dit gemakkelijk? Nee! Helpt het? Ja! Heb je hier hulp bij nodig? Vraag!

Het afgelopen jaar heb ik mogen ervaren wat voor mij wel en niet werkt. Gisteren stelde iemand mij de vraag: hoe hou jij overzicht in alles wat je doet? En daarop is maar 1 antwoord mogelijk voor mij: Plannen. Niet plannen heeft voor mij jaren niet gewerkt en mijn hoofd zat altijd vol. Mijn hoofd was mijn agenda. Nu plan ik vooruit in een papieren agenda om zo overzicht te houden. Bewust een papieren agenda om niet weer digitaal te hoeven kijken naar wat er op de planning staat. Klein nadeel is nu dat wat ik niet opschrijf ik ook niet onthou…………..

Wat voor mij nog meer helpt is het mezelf kwetsbaar opstellen en hulp vragen. Ook in mijn leven gebeuren er zaken die mij als moeder en als mens aan het wankelen brengen. Op het moment dat ik te erg wankel en in mijn overlevingsmodus schiet, trek ik aan de bel bij lieve mensen om mij heen. Even samen sparren en kijken wat er gebeurd. Wat brengt me aan het wankelen? Waar wordt ik geraakt? Even reflecteren en een duwtje in de goede richting om me weer in mijn kracht te zetten. En nee, ook als coach is dit niet gemakkelijk en is het soms een heel geworstel om weer te doen wat wel werkt, te doen wat werkt om zo uit mijn overlevingsmodus en oude patronen te komen.

Volgend jaar ga ik verder met kijken naar wat werkt en waar ik mee doorga.

Ik stop met wat niet werkt en kijk naar nieuwe en andere mogelijkheden.

En die nieuwe mogelijkheden en kansen zijn er en komen er. De eerste lijntjes zijn uitgezet en daar komt een vervolg op. Niet nu meteen, wel in 2022. Een jaar met 365 dagen waarin weer heel veel mogelijk is!

Gerelateerde artikelen

HSP

Hoogsensitieve pubers.

“Hoogsensitiviteit speelt wanneer kinderen jong zijn en wanneer HSP-ers volwassen zijn. In de leeftijdsfase er tussenin bestaat het natuurlijk wel, maar jongeren houden zich er

HSP

Ontscholen

Ontscholen Ontscholen, een woord dat ik laatst van een vriendin hoorde. Ontscholen betekent los komen van het schoolsysteem. En dat is wat veel kinderen in

Sint

Sint prikkels

Afgelopen week bekeken we op onze school het boekje van het Sinterklaasjournaal en stuurden we alle informatie omtrent dit feest naar alle leerkrachten. Het lijkt

Slapen

Slaap lekker!

Een blog over slapen of eigenlijk meer over niet slapen. Als ervaringsdeskundige in vroeg wakker worden en dan wakker blijven is dit een blog die

Brugklas

Naar de brugklas met voelsprieten.

HSP, puberen en naar de brugklas? Dat kan een hele uitdaging zijn! Was jullie kind in eerste instantie enthousiast en klaar voor de overstap en

Kindercoach Praktijk Be You Meijel
Welkom

Welkom op de BLOG pagina van Be You

Op deze pagina ga ik iedere maand waardevolle kennis, weetje en nieuwtjes delen!  Dit ga ik minimaal 1x per maand doen. Door deze termijn op