Welkom op de BLOG pagina van Be You

Op deze pagina ga ik iedere maand waardevolle kennis, weetje en nieuwtjes delen! 

Dit ga ik minimaal 1x per maand doen. Door deze termijn op deze pagina te zetten, heb ik meteen een stok voor mezelf achter de deur en plan ik het maken van een blog netjes in mijn agenda. Zonder agenda ben ik echt nergens. En dat terwijl ik tot voor een jaar terug al 6 jaar geen agenda meer gebruikte!! De gezinskalender was mijn agenda. Toen ik vorig jaar aan mijn studie als jongerencoach begon, heb ik meteen een agenda aangeschaft. Door deze studie, mijn gezin, bedrijf en werk op een basisschool is overzicht en goed plannen (inclusief kruisen in mijn agenda) essentieel. Echt……………ik weet niet hoe ik al die jaren zonder heb gekund! Heerlijk om zaken af te vinken en te zien dat alles wat ik die dag besloten heb om te doen, ook daadwerkelijk af is. En wat niet af is, kan vaak geschoven worden. Er zijn hier thuis net als in alle andere gezinnen ook onverwachte gebeurtenissen waardoor de planning even anders loopt dan verwacht. Niet altijd even fijn, het is door mijn planningskills echter ook niet altijd een groot probleem. Door goed te plannen, zie ik snel wanneer ik de zaken die zijn blijven liggen weer op kan pakken. En als er echt haast bij is…………dan bikkel ik even door. Ook dat zal in veel gezinnen niet anders zijn.

Ik wens je veel plezier en wijsheid toe bij het lezen van mijn blogs en laat gerust weten wat je er van vindt!

 Liefs, 

Nicole

Gerelateerde artikelen

HSP

Hoogsensitieve pubers.

“Hoogsensitiviteit speelt wanneer kinderen jong zijn en wanneer HSP-ers volwassen zijn. In de leeftijdsfase er tussenin bestaat het natuurlijk wel, maar jongeren houden zich er

HSP

Ontscholen

Ontscholen Ontscholen, een woord dat ik laatst van een vriendin hoorde. Ontscholen betekent los komen van het schoolsysteem. En dat is wat veel kinderen in

Sint

Sint prikkels

Afgelopen week bekeken we op onze school het boekje van het Sinterklaasjournaal en stuurden we alle informatie omtrent dit feest naar alle leerkrachten. Het lijkt

Slapen

Slaap lekker!

Een blog over slapen of eigenlijk meer over niet slapen. Als ervaringsdeskundige in vroeg wakker worden en dan wakker blijven is dit een blog die

Brugklas

Naar de brugklas met voelsprieten.

HSP, puberen en naar de brugklas? Dat kan een hele uitdaging zijn! Was jullie kind in eerste instantie enthousiast en klaar voor de overstap en