Hoogsensitiviteit

Is jullie kind wat meer introvert of meer een High Sensation Seeker? Houdt het meer van rust of is het steeds op zoek naar allerlei uitdagingen? Is jullie kind rustig van aard of snel verveeld? Is er regelmatig sprake van over – of onderprikkeling? 

Wat het antwoord op deze vragen ook is: het kan goed zijn dat jullie kind buitengewoon gevoelig oftewel hooggevoelig is.

Hoogsensitieve kinderen zijn hele gewone kinderen mét een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. Hierdoor komen zintuiglijke prikkels ongefilterd binnen en nemen ze dus veel meer waar dan gemiddeld. Hooggevoeligheid is een prachtige eigenschap, die maakt dat hoogsensitieve kinderen o.a. heel inlevend, creatief en intuïtief zijn. Maar hooggevoeligheid is niet altijd even makkelijk! Hoogsensitieve kinderen kampen vaker met een negatief zelfbeeld, faalangst en voelen zich vaak anders. Daarnaast zijn hoogsensitieve kinderen vaak minder belastbaar, sneller uit balans en stressgevoeliger.

Be You helpt jullie kind om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De begeleiding is vol creativiteit, beweging, humor, verhalen, spelletjes en een luisterend oor. Daarnaast zet ik in bijna al mijn trajecten mijn specialisaties Beeldtaal en Boxing by Be You in. Wat ik ook inzet, het allerbelangrijkste is dat de sessies  afgestemd zijn op jullie kind! 

Klik voor meer informatie over Beeldtaal en Boxing by Be You op onderstaande foto’s. 

BeYou_SVP nieuw1
Beeldtaal
Boxing by Be You
Boxing by Be You