Buitengewoon gevoelig

Buitengewoon Gevoelig

Waarom buitengewoon gevoelig?

Is jullie kind wat meer introvert of meer een High Sensation Seeker? Houdt het meer van rust of steeds op zoek naar allerlei uitdagingen? Is jullie kind rustig van aard of snel verveeld?

Wat het antwoord op deze vragen ook is: het kan goed zijn dat jullie kind buitengewoon gevoelig oftewel hooggevoelig is.

Hoogsensitieve kinderen zijn hele gewone kinderen mét een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. Hierdoor komen zintuiglijke prikkels ongefilterd binnen en nemen ze dus veel meer waar dan gemiddeld. Hooggevoeligheid is een prachtige eigenschap, die maakt dat Hoogsensitieve kinderen o.a. heel inlevend, creatief en intuïtief zijn. Maar hooggevoeligheid is niet altijd even makkelijk! Hoogsensitieve kinderen kampen vaker met een negatief zelfbeeld, faalangst en voelen zich vaak anders. Daarnaast zijn hoogsensitieve kinderen vaak minder belastbaar, sneller uit balans en stressgevoeliger.

Be You helpt jullie kind om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De begeleiding is vol creativiteit, beweging, humor, verhalen, spelletjes en een luisterend oor en het belangrijkste: afgestemd op jullie kind.